Angst og Stress

Angst og stress kan være mange ting.
For nogle kommer det som reaktioner i bestemte situationer, og for andre er det der det meste af tiden. Det opleves forskelligt og i forskellige grader i både psyke og krop.

​Symptomerne på angst og stress kan minde meget om hinanden:

​Genkender du disse kropsfornemmelser?
Hjertebanken, svedige hænder, trykken for brystet, søvnproblemer, koncentrationsbesvær, tankemylder, ondt i maven eller andre kropslige symptomer, som føles ubehageligt.

Genkender du følelsen af at være sensitiv og sårbar? Det kan også være kendetegnet for angst eller stress; og hermed en følelse af hurtigt at blive fysisk og psykisk udmattet.

Lidt mere om stress
Alle kan være stressede af og til, og det kan du også, hvis du for eksempel skal yde en ekstra indsats eller har travlt og skal nå en deadline.
Kroppen kan godt klare at blive udsat for kortvarig stresspåvirkning, og symptomerne vil aftage kort tid efter, at du ikke er presset længere.

Er du stresset eller presset over en længere periode, så vil kroppen reagere, da den vil fortælle dig, at nu er det altså nok. Du begynder sikkert også at mærke symptomer i kroppen som nævnt ovenfor. Det kan også være, at din adfærd ændrer sig, og du bliver mere indesluttet og trækker dig fra andre mennesker.

Lidt mere om angst
Angst opleves på mange måder, som er forskellige fra person til person. Angst er kroppens måde at advare dig på, når du er på vej ud i en situation, hvor din psyke og krop føler sig “truet” eller mærker, at der er “fare på færde” (i reel eller overført betydning). Din krop går i alarmberedskab.

Grunden hertil er, at din psyke og krop husker alt, hvad du har oplevet i livet, og husker tidligere situationer, hvor du har følt dig “truet”, eller der har været “fare på færde”. Derfor forsøger kroppen at advare dig, når du er på vej ind i en situation, som minder om den, der har sat din angst i gang.

​I fællesskab vil vi undersøge i hvilke situationer, du mærker din stress eller angst. Da jeg arbejder ud fra årsagen, kan vi sammen finde ud af hvad, der har sat symptomerne i gang. Stress og angst er ofte startet med et chok, som stadig kan være aktiv i din krop. Nervesystemet bliver påvirket. Er et chok stadigt aktiv i din krop, trigges det i bestemte situationer, som ofte er ledetråden tilbage til det oprindelige grundchok. Når grundchokket er forløst og herefter “triggerne”, kan jeg hjælpe dig med at finde vejen ud af din stress eller angst.

Jeg samarbejder med Angst.dk hvor jeg tilbyder målrettet behandling af stress- og angstlidelser.