At skabe ro i en stresset hverdag

Vi kender det alle – vi iler afsted, men der er aldrig timer nok i døgnet til at nå det vi gerne ville. Stå tidligt op – lave morgenmad – få ungerne halet ud ad sengen, og afsted til daginstitutionen og skole – videre til arbejde – iler hjem igen for at hente unger – lave mad – smøre madpakker – putte unger – og så lige det løse…… Lyder det bekendt. Bare rolig – så er du fuldstændig ligesom alle os andre. Hverdagene flyver derudaf, og pludselig bliver man ramt af følelsen af aldrig at nå det man gerne ville.

Related image

Sådan behøver det ikke at være. Du kan ved hjælp af ganske få værktøjer ændre din opfattelse af en stresset hverdag, og få skabt rammer som virker for dig. Eneste betingelse for succes er, at du har den tålmodighed der skal til, for at ændre dine vaner. Nedenfor kan du måske finde inspiration til nogle værktøjer der kan hjælpe dig med at bryde dine vaner.

 

Lav en liste over de faste opgaver

Få overblik over familiens faste aktiviteter som indkøb, træning eller fælles madlavningsdag. Skriv dem ind i en kalender, som I opdaterer løbende med nytilkomne arrangementer og andre ting, der skal huskes. Det kan enten være helt lavpraktisk med en opslagstavle eller det kan også være en digital kalender (evt. google) som familiens medlemmer alle har adgang til via en tablet.

 

Lav skabelon til basisindkøb

Lav en indkøbsliste over de basisvarer, I skal handle ind hver uge såsom mælk, rugbrød og bananer. I dag kan man downloade flere forskellige indkøbslister til sin telefon, som gør det nemmere at holde styr på indkøbet. Listen kan opdateres med det samme, når du kommer i tanke om noget I mangler. Det smarte er, at der ikke skal laves en ny liste hver uge. Supplér op med de ting, husholdningen og jeres ugentlige madplan ellers kræver. En anden løsning kunne også være at bestille varer online på nettet.

 

Involver alle familiemedlemmer i huspligterne – også de små

Vi har en tilbøjelighed til at gøre alting selv i dagligdagen, og mange af os “glemmer” at involvere børnene. Men man vinder utrolig meget kvalitetstid med sine unger, når de bliver involveret i huspligterne, og som en ekstra bonus lærer de også mange færdigheder i husholdningen. Så tænker du nok – det har jeg simpelthen ikke overskud til – men ikke desto mindre er det faktisk en hjælp, og de 5-10 minutter du investerer ekstra, bliver så rigeligt hentet på den lange bane.

 

Gør pligterne sjovere

Huslige pligter kan sagtens blive festlige for store og små. Sæt eksempelvis noget god musik på, mens I rydder op, og sæt gerne et stopur, så familiens yngre medlemmer ved, at det er et overskueligt projekt.

 

Gør oprydningen nem

Hav godt med kasser, kurve og æsker, så legesagerne hurtigt kan gemmes væk, når der skal ryddes op.

 

Husk lige PYT-knappen

Husk at sætte dit ambitionsniveau efter hvad der er realistisk at nå. Du kan have de bedste intentioner om træning 3 gange om ugen, og altid at give dig tid til alle ungernes fritidsaktiviteter. Men hvis resultatet er, at du brænder ud, fordi du altid hænger i en “klokkestreng”, ja så er du ikke til megen nytte hverken for dig selv eller dine nærmeste. Husk at det er okay at sige PYT engang imellem, og at acceptere at du ikke bliver en dårligere version af dig selv, fordi du tager en pause.

Jeg plejer gerne at sige, at kroppen er ligesom en bil. Den kan kun kører hvis der bliver fyldt brændstof på. Derudover er det føren der bestemmer farten. Kører du for stærkt, ender du med at køre galt eller også brænder motoren sammen. Kører du for langsomt for du ikke set hele verden og ender med at gå i stå. Så find den rette hastighed, sæt kursen og nyd turen!

Vil du sætte skub i din forandringsproces og starte dit drømmeliv allerede i dag! Så kom med på Mentorforløbet Empowermind, hvor du får konkrete og håndgribelige værktøjer til at dæmpe stress.

Læs mere og tilmeld her!
people-group-of-diverse-women-and-men-raising-their-hands