MIND SENSE – Mindfulness træning

Mind Sense træning tager udgangspunkt i videnskabelige og veldokumenterede værktøjer der beviseligt forbedrer mental sundhed, forebygger og helbreder stress, depression og en række andre lidelser. Forløbet anvender intensiv træning i mindfulness, så du kan forbedre helbred og livskvalitet samt håndtere symptomer på stress, angst og depression.

Alle kan have gavn af forløbet uanset om man er syg eller rask.

Gruppeundervisning

En vigtig pointe for træningen er, at du gør det sammen med andre. Denne mindfulness træning adskiller sig fra almindelig pilates og meditation ved, at du undervejs i forløbet taler med andre om, hvordan meditationen, hjemmearbejdet eller pilatesøvelserne er forløbet.

Der er ligeledes forskellige kommunikationsøvelser undervejs. Det hjælper dig til at se, at du ikke er ene om for eksempel at føle smerte, kede dig, skamme dig eller være angst.

Du bestemmer selv, hvor meget du deler. Men de fleste oplever, at det kan være rart at betro sig til andre, der deltager på samme vilkår som dem. Uanset hvilken baggrund de har, eller hvilken motivation de har for at deltage.

Meditation

Meditation indebærer, at du bevidst koncentrerer dig uden at gøre noget som helst. Men meditation handler i denne sammenhæng ikke om, at du skal tømme hovedet for tanker. I meditationen mærker du det, der er. Alle tanker, følelser og kropslige fornemmelser er tilladte – der er ikke noget, som kan være forkert.

Det er også umuligt at være dårlig til at meditere. Hvis tankerne flyver, registrerer du blot det og forsøger at bringe dem tilbage til åndedrættet. Bliver du fyldt af negative eller fordømmende tanker, snurrer det i knæene eller keder du dig. Så er det det, du registrerer.

Meditationen kan være centreret om åndedrættet, men du kan også meditere over positive og negative oplevelser. En central del af programmet er desuden bodyscan, hvor du bliver guidet igennem at mærke hele kroppen. På den måde øver du dig i at være til stede fysisk og mærke, hvordan du egentlig har det.

Mindful Pilates

Pilates i Mind Sense træning er øvelser, hvor du ved hjælp af åndedrættet og opmærksomheden, koncentreret mærker din krop, mens du bevæger den.

Du lærer at respektere kroppens grænser og løsne muskelspændinger. Det er smidighed, balance og styrketræning på én gang. Du prøver også at undersøge og acceptere tanker og følelser undervejs. For eksempel frustration over, hvad kroppen ikke kan eller din tendens til at presse den for meget.

Ved regelmæssig træning oplever de fleste, at de bliver stærkere og mere fleksible.

Træningens opbygning

Gruppen mødes 1 timer ugentligt plus én heldag (18 undervisningstimer i alt).

Mellem hver undervisningsgang er der hjemmearbejde med mindfulness træning hver dag i 30-45 minutter.

Undervisning

Mind Sense træning foregår i en gruppe på mellem 10 – 12 deltagere og er en blanding af gruppeundervisning, meditation og pilatesøvelser.

FIND ET MIND SENSE TRÆNINGSFORLØB HER